En rigtig overlever


En rigtig overlever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 60

Randers’ borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) er lidt af en overlever.

I 1995 mistede Nyhuus to tredjedele af sin erhvervsevne efter et fald fra første sal. Siden er han blev ramt af to blodpropper, og ved kommunalvalget i november blev han kortvarigt kuppet af SF.

Alligevel kan Henning Jensen Nyhuus fredag fejre sin 60-års fødselsdag som borgmester i Danmarks sjette største by.

Henning Jensen Nyhuus er født i Veggerslev ved Grenaa og blev i 1970 uddannet kontorassistent, inden han kom ind i militærpolitiet. Erfaringerne herfra brugte Nyhuus til at komme ind på politiskolen, og efter tjeneste i København vendte han i 1980 hjem til Jylland som kriminalassistent ved Randers Politi.

Den politiske karriere begyndte med arbejde i landsforeningen Hjælp Voldsofre, som han blev formand for midt i 90’erne. Herefter kom han i Randers’ byråd, men det var først ved valget i 2006, at han overtog borgmesterposten fra den unge Venstre-komet Michael Aastrup Jensen.

Efterfølgende blev Henning Nyhuus Jensen kritiseret for, at han trods sin borgmesterløn på over 700.000 kroner fastholdt sin ret til at modtage førtidspension for det fald, der endte hans karriere som politimand.

Ved valget sidste år formåede han at bevare borgmesterposten, da den nyvalgte SF’er Erik Poulsen blev tvunget til at opgive sit kupforsøg.

Privat er Henning Jensen Nyhuus gift og har to børn, som han prioriterer at bruge tid sammen med. Derudover fylder fodbold - og i særdeleshed de lokale helte fra Randers FC - en del af fritiden. (ritzau)

En rigtig overlever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce