En mand med mange poster


En mand med mange poster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 år: Først Mellemfolkeligt Samvirke, siden fulgte Dansk Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp og Kræftens Bekæmpelse. Det humanitære har fyldt en stor del af arbejdslivet for Ole Bang, der mandag fylder 75 år.

Det var jobbet som direktør i Kræftens Bekæmpelse fra 1981, som gjorde Ole Bangs navn og ansigt kendt. Han kæmpede og følte for sagen, og hans forretningstalent fik foreningens aktiver til at stige fra 87 millioner kroner til 678 millioner. Succesen varede imidlertid ikke ved, for i begyndelsen af 1990'erne voksede modstanden mod hans ledelsesstil både internt og blandt kræftforskere. Efter flere års pres valgte han i 1994 at træde tilbage som direktør og fik i stedet en stilling som konsulent for internationale spørgsmål, som han arbejdede med frem til 1999.

Ole Bang blev i 1952 student fra Metropolitanskolen i København, hvor hans farfar, Valdemar Bang, arbejdede i mange år. Valdemar Bang var virkelighedens lektor Blomme, som Hans Scherfig beskrev i "Det forsømte forår".

Efter en tur omkring Landsskatteretten og et revisorfirma begyndte Ole Bang i 1956 som fuldmægtig i Mellemfolkeligt Samvirke og blev senere kontorchef i Dansk Røde Kors og generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp. I 1965 slog hans karrierelinje et sving over en konsulentstilling i Danmarks Sparekasseforening og en direktørpost i Amtssparekassen for Fyn.

I 1997-2003 var Ole Bang formand for bestyrelsen for den nye Elsparefonden, som han byggede op fra bunden.

Den økonomuddannede Ole Bang bruger i dag en del af sin tid på at rådgive unge ph.d.-studerende, ligesom iværksættere og ngo'er ofte har bedt ham om at være sparringspartner på deres projekter. Ole Bang er også historisk interesseret og rejser meget, blandt andet er han tit i Syrien.

(ritzau)

En mand med mange poster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce