En legende i sin egen tid

Rod Laver, of Australia, holds his trophy after he was awarded the Alan King Tennis Passion Award at the Pacific Life Open tennis tournament in Indian Wells, Calif., Saturday, March 22, 2008. (AP Photo/Mark Avery)

En legende i sin egen tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Det er de færreste, der oplever at blive en legende i deres egen tid. Rod Laver, der i dag fylder 70 år, er en af dem. Ud over at være sin tids største tennisspiller, så er Rod Laver fortsat den eneste professionelle spiller i herresingle, der har vundet alle fire Grand Slam-turneringer i samme kalenderår.

Det skete i 1969, da den dengang 30-årige australier med sine sejre i Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open spillede sig til en plads i historiebøgerne.

På det tidspunkt havde Rod Laver, der blot måler 1,72 meter, i flere år været en fast bestanddel af verdenseliten.

Allerede syv år tidligere havde Rod Laver som amatør vundet de fire store tennisturneringer, som frem til 1968 kun havde deltagelse af amatørspillere. En bedrift, som kun amerikaneren John Donald Budge havde præsteret før ham.

Med sit varierende spil og en hård baghånd med et topspin var han en frygtet modstander for de fleste. Fra 1961 til 1970 vandt Rod Laver 31 kampe i træk ved Wimbledon. En rekord, der først blev slettet, da svenske Björn Borg i 1980 efter sin lange sejrsrække i den britiske græsturnering overgik australieren.

En anden af Rod Lavers store kvaliteter var evnen til aldrig at give op. Det var også tilfældet, da han i sommeren 1998 fik et hjerteanfald under er interview med den amerikanske tv-station ESPN, der var ved at lave en serie om det 20. århundredes største atleter.

I 2000 - 21 år efter, at han trak sig tilbage - blev Rod Laver atter en del af tennis-touren. Det skete, da arrangørerne af Australian Open ærede ham ved at kalde hovedbanen i den australske tennisturnering i Melbourne for Rod Laver Arena.

(ritzau)

En legende i sin egen tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce