En kritisk


En kritisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

trafikøkonom

Tidligere professor i offentlig driftsøkonomi og prorektor gennem ti år ved Aarhus Universitet Hans Peter Myrup fylder 85 år i dag.

I centraladministrationen og blandt politikere på Christiansborg huskes han for at være en af de argeste kritikere af offentlige investeringer i trafikanlæg - det være sig faste forbindelser mellem landsdelene eller lufthavne.

Alligevel måtte de kritiserede politikere gang på gang indkalde den temperamentsfulde økonom, når der skulle bruges ekspertvurderinger i planlægningsarbejdet.

Sidst i 1970’erne kaldte han planen om Storebæltsbroen for en "kæmpe fejlinvestering", og han var længe fortaler for den nu begravede plan om en storlufthavn i Østjylland vest for Århus. Også Farø-broerne og Øresundsforbindelsen har været offer for Myrups kritik.

Hans Peter Myrup stammer fra Thy, blev student i Rungsted og startede sit cand. oecon.-studium i Århus i 1943. Han blev først færdig efter 17 år, men brugte en del af den mellemliggende tid som inspektør i Prisdirektoratet og til at skabe sig en militær karriere som kaptajn.

Den tidligere professor - med fire ægteskaber bag sig - har i mange år brugt sit fritid på jazzen - og bl.a. siddet i bestyrelsen for foreningen Bent J’s Venner i Århus.

(ritzau)

En kritisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce