En kritiker i fuld fart


En kritiker i fuld fart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 år: Litteraturanmelder, lyriker, klumme- og petitskribent, cand.phil. Lars Bukdahl, Frederiksberg, fylder 40 år i dag.

Lars Bukdahl har haft fart på hele livet. Han er født i Risskov, student fra Aarhus Katedralskole, debuterede som forfatter som 19-årig gymnasiast. Siden er det blevet til mere end en snes bogudgivelser. Han er cand.phil. i litteraturvidenskab med speciale i den socialrealistiske britiske forfatter Charles Dickens. Han er en flittig essayist og foredragsholder. Litteraturanmelder på først Kristeligt Dagblad og fra 1996 på Weekendavisen. Siden 1993 har han sammen med vennen Jens Blenstrup optrådt med showet "Litterær Hypnose". Han er husforfatter på Syddansk Universitet og redaktør på "Hvedekorn".

Blandt hans mange bøger er en kanariegul moppedreng "Generationsmaskinen", der handler om danske værker fra 1990 til 2004 - poesi og prosa i en pærevælling - som i et frøkatalog. Sammenligningen er hans egen.

Om sine læsevaner, siger han, at han læser bøger, som han trækker vejret: Grådigt og ustandseligt.

Selv om Lars Bukdahl er født i 1968, har han det fint med sin barndoms 68'ere. I et interview i Information koketterede han for nylig med, at han var opvokset "i en veletableret Thylejr, symbolet på det etablerede, progressive '68, hvor der ikke var problemer med vandet, eller med at man ikke kunne finde ud af, hvem der var ens mor og far den dag", og at han først oplevede 68'erne som et problem, da han som 19-årig begyndte at læse litteratur i Århus.

Lars Bukdahl har modtaget flere litterære priser heriblandt Klaus Rifbjergs Debutantpris i 1988, Humorist-Legatet i 1991, Statens Kunstfonds treårige Arbejdslegat 1989 og Provinsboghandlerforeningens Pris i 2001.

Han er gift med tekstforfatteren Kirsten Landbo og har en søn. (ritzau)

En kritiker i fuld fart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce