En halvdansker i Amerika


En halvdansker i Amerika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år: Sit gode danske navn - han hedder endda Søren til mellemnavn - har den amerikanske filmskuespiller Michael Madsen på grund af sin danske farfar og farmor, som emigrerede til Amerika i begyndelsen af 1900-tallet.

I dag fylder Michael Madsen 50 år og har opnået berømmelse for en række store filmroller - først og fremmest som moralsk fordærvet udskud på den forkerte side af loven, men indimellem også som den gode helt.

Der blev første gang lagt rigtigt mærke til ham, da han leverede et knivskarpt portræt af en sindssyg morder i filmen "Kill Me Again" i 1989 og tre år senere, da han spillede en rå, men også rørende, boyfriend Jimmy i "Thelma og Louise".

Men sit store gennembrud fik han som den sadistiske juveltyv Mr. Blonde i Quentin Tarantinos lavbudget-succes "Håndlangerne" i 1992. Biografgængerne sad fastnaglet til sæderne, når Michael Madsen lystigt dansede rundt om en bagbunden og skrækslagen politimand, som Mr. Blonde snittede med en kniv og oversprøjtede med benzin - alt til tonerne af en munter melodi.

Med rollen som plejefaren Glen Greenwood i feel good-filmen "Befri Willy" i 1993 (og senere ""Befri Willy 2") vendte Michael Madsen for en stund 180 grader, inden han vendte tilbage til skurkefaget i film som "The Get- away", "Wyatt Earp" og "High Noon".

Michael Madsen er født i Chicago, hvor faren var brandmand. Moderen, Elaine Madsen er en anerkendt og Emmypris-vindende digter, hvis talent er gået videre til sønnen, der ved siden af skuespilkarrieren har udgivet flere digtsamlinger.

Søsteren Virginia Madsen er også en anerkendt - og tilmed Oscarnomineret - skuespiller. (ritzau)
Filmskuespiller Michael Madsen fylder 50 år i dag.
Filmskuespiller Michael Madsen fylder 50 år i dag.

En halvdansker i Amerika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce