En håndboldlegende

Håndboldmålmand Lene Rantala fylder 40 år i dag.

En håndboldlegende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 år: Tre gange EM-guld, en VM-guld, to OL-guld, en EM-sølv, en VM-sølv og en VM-bronze.

Målvogteren Lene Rantala, som i dag bliver 40 år, har vundet rub og stub med det danske håndboldlandshold.

Hun var fra sin debut i 1991 og hele vejen op gennem 90'erne en af de bærende kræfter på landsholdet sammen med spillere som Anja Andersen, Camilla Andersen, Janne Kolling og målmandskollega Susanne Munk Lauridsen.

Men mens de øvrige stjerner er gået på pension, fortsætter Rantala med at agere sprællemand. For selv om hun er en af de mest vindende håndboldkvinder gennem tiderne med 226 A-landskampe på bagen, har hun ikke fået nok af håndbold på topniveau.

I maj blev hun norsk mester med Larvik og kåret til ligaens bedste målvogter. Sæsonen blev krydret med endnu en stor titel, da Larvik også vandt den europæiske turnering Cupwinners Cup.

Trods stor succes i det norske blev EM-guldet i 2002 den sidste store medalje med landsholdet. Før OL i 2004 vragede landstræner Jan Pytlick den rutinerede keeper, og selv om Pytlick senere overtalte en på det tidspunkt 38-årig Lene Rantala til at gøre comeback i to vigtige VM-kvalifikationskampe, var det slut med store meritter for Danmark. Danmark tabte de to kampe og missede slutrunden trods en velspillende Rantala. En ny og mere trist epoke for de danske kvinder var startet. Velmagtsdagene med store slutrunder var forbi, en udvikling der allerede var begyndt årene forinden i takt med, at en gylden generation en efter en takkede af.

Men Rantala fortsætter med at vinde titler i Norge. (ritzau)

En håndboldlegende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce