En af de mest vindende

Søren Lerby fylder 50 år i dag.

En af de mest vindende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50: Søren Lerby var blot 33 år og et år inde i sin pensionisttilværelse efter karrieren som professionel fodboldspiller, da den tyske storklub Bayern München i efteråret 1991 hyrede ham som træner, da klubben var i sportslig krise. Missionen mislykkedes, og Søren Lerby forlod posten allerede nogle måneder senere, blandt andet efter et nederlag på 2-6 ude mod danske B 1903 i UEFA Cuppen.

Men alene det, at Bayern München udvalgte Søren Lerby til opgaven, fortæller lidt om den tidligere danske landsholdsspillers stjernestatus i Tysklands mest vindende klub. Her tilbragte han tre af sine bedste år af fodboldkarrieren fra 1983-86 med to tyske mesterskaber som højdepunkterne.

Søren Lerby, der i dag fylder 50 år, er en af de mest vindende danske fodboldspillere nogensinde i en lang og glorværdig udlandskarriere, der på 15 år indbragte ham syv hollandske mesterskaber med Ajax og PSV Eindhoven og to tyske med Bayern München.

Lerby var blot 17 år, da han i 1975 skiftede fra Fremad Amager til storklubben Ajax Amsterdam i Holland, i øvrigt sammen med vennen Frank Arnesen. I Ajax-perioden etablerede midtbanespilleren sig på det danske fodboldlandshold, som han repræsenterede ved to EM-slutrunder og et VM fra 1984-88 og i alt opnåede 67 landskampe med 10 mål. Altid med fighterinstinkt, nedrullede strømper og kontante ordrer til medspillerne, men også med sublim boldbehandling og et yderst giftigt venstreben. Søren Lerby havde plads højt i hierarkiet hos 1980'er-landsholdet.

Mod slutningen af karrieren fik Søren Lerby også lov til at løfte 'pokalen med de store ører', da han i 1988 med PSV vandt over Benfica i finalen af mesterholdenes Europa Cup.

I dag bor Søren Lerby i den lille hollandske by Laren og arbejder som fodboldagent. Han har to sønner fra to ægteskaber.(ritzau)

En af de mest vindende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce