En adlet skuespiller

creek 2

En adlet skuespiller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Skuespilleren Diana Rigg, der fylder 70 år søndag, blev i 1994 adlet af dronning Elisabeth for sin karriere inden for britisk film og især teater.

Hun tilbragte nogle af sine tidligste barndomsår i Indien og taler flydende hindu.

Diana Rigg havde i 1957 sin første teaterrolle i Brechts "Den kaukasiske kridtcirkel", og hun blev allerede i 1959 en del af Royal Shakespeare Company, hvor hun i de følgende år fik store roller i en række af de klassikere, der udgør selskabets repertoire.

Senere i karrieren er hun ofte vendt tilbage til Shakespeare, bl.a. i en legendarisk tv-produktion af "Kong Lear" med Laurence Olivier i titelrollen.

I 1964 forlod hun sine teaterkammerater til fordel for en rolle i tv-serien "The Avengers". Serien skaffede hende et internationalt gennembrud i rollen som den sexede agent Emma Peel med speciale i asiatiske kampsporter.

Diana Rigg fik sin filmdebut i 1969, da Royal Shakespeare Companys udgave af "En skærsommernatsdrøm" blev overført til filmlærredet. Samme år havde hun en hovedrolle i den "alternative" James Bond-film "I hendes majestæts hemmelige tjeneste".

Hun har dog fortrinsvis satset på tv samt på teatret, hvor en række uforglemmelige præstationer, også inden for de nyere klassikere, placerer hende i en klasse helt for sig. I 1998 blev hun udnævnt til professor i teatervidenskab i Oxford.

Sidste år dukkede Diana Rigg op i en lille rolle i filmatiseringen af Somerset Maughams roman "Kærlighedens slør". (ritzau)

En adlet skuespiller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce