80 år: "Vagn Steen har noget, der skal værdsættes - nemlig en skøn fandenivoldskhed og umiddelbarhed, der træder frem, når han skriver. Den er vi glade for at slippe løs i Kongens Have".

Sådan skriver arrangørerne bag "Ord Under Himlen i Kongens Have" om forfatteren Vagn Steen, der søndag fylder 80 år. Sammen med poeter, digtere og forfattere fra Jylland, Sjælland og Fyn giver han Ordene videre den 30. august. Hvilke ord ved endnu ingen, men ord har Vagn Steen mange af, og han har altid delt gavmildt ud af dem.

Derfor kan han også hyres gennem Arte til at lave skriveværksted for børn, unge eller pensionister eller tale om lyrik, radioprogrammer eller Djursland, hvor han har boet.

Vagn Steen er en multikunstner, og han har lavet lidt af hvert ud over at være cand.mag. i dansk og digter, og han har blandet sig i lidt af hvert.

Mest kendt i en større offentlighed er han nok som mangeårig programmedarbejder på DRs program 1, hvor han var, til han blev 70 år. Radioanmelder Rolf Bagge har kaldt ham et naturtalent. Han er en fremragende formidler og har lavet eminente programmer om billedkunst, og det er ikke nemt i radioen.

Hans bøger er oversat til talrige sprog - både serbokroatisk, samisk, bulgarsk og polsk for blot at nævne nogle, og han har deltaget i udstillinger af visuelle digte overalt i verden.

Vagn Steen er behørigt blevet hædret med fornemme priser. Mellem de priser, han har fået, sætter han Arestrupmedaljen højest, og han har været glad for Statens Kunstfond, har han fortalt. (ritzau)