Dommerens klare exit


Dommerens klare exit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Det var muligvis et smæk med døren, da dommer Hugo Wendler Pedersen for snart to år siden i utide forlod sin stilling i Højesteret. Men trods hans exit fra landets øverste domstol vil danskerne med garanti høre mere til juristen, der fylder 70 år i dag.

Wendler Pedersen er kun den anden dommer, der i Højesterets 347 år lange historie har valgt at lægge kappen og gå før tid. Baggrunden har han imidlertid ikke ønsket at indvie offentligheden i.

- Det er en personlig beslutning, har han tidligere sagt til Ritzau.

Den erfarne dommer blev i 1998 sat for bordenden i et udvalg, som skal lave en lov for Politiets Efterretningstjeneste og skriveregler for PET's registrering af borgerne. Men han og de øvrige 25 medlemmer af udvalget har i dag, 10 år senere, endnu ikke leveret varen. Forklaringen er, at udvalget bliver nødt til at vente på PET-kommissionen, som er blevet stærkt forsinket.

Man kan roligt sige, at Hugo Wendler Pedersen har gjort en forskel. I 1975 blev han den første formand for Forbrugerklagenævnet, og han grundlagde det system, der muliggjorde de forskellige brancheankenævn. I 1980 blev han dommer i Vestre Landsret, og i 1990 kom udnævnelsen til Højesteret.

Ved siden af dommerjobbet har han haft en lang række bijob. For eksempel kan nævnes posten som formand for Registerrådet/Datarådet fra 1991 til 2004. (ritzau)

Dommerens klare exit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce