Diplomatisk far til fire


Diplomatisk far til fire

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Han er blevet kaldt en handlingens mand og en knivskarp diplomat med forkærlighed for renæssancen - Lars Vissing, der i dag fylder 60 år.

Siden Danmarks ambassadør i Portugal blev ansat i Udenrigsministeriet i 1972, er han da også kommet vidt omkring.

I Wien var han chef for den danske delegation ved OSCE, Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, hvor han var med til at reformere organisationen og sende valgobservatører til Kosovo. Han har også været ambassaderåd i Rom og Bonn og ansat ved den danske FN-mission i Geneve.

Mest kom han dog i vælten som dansk ambassadør i Moskva fra 2001 til 2005. Efter blot et år på posten spillede han en aktiv rolle i at få nedtonet de diplomatiske forviklinger mellem Danmark og Rusland, da den tjetjenske politiker Akhmed Sakajev blev tilbageholdt i København, men ikke udleveret til Moskva efter afholdelsen af en omstridt tjetjensk verdenskongres. Vissings bolig og ambassaden blev dengang udsat for et politisk motiveret attentat.

Vissing, der er gift og far til fire sønner, er uddannet cand.mag. i fransk fra Københavns Universitet og har også studeret i Paris, Firenze og Rom. I 1984 blev han dr.phil. på basis af en doktorafhandling om Niccolo Machiavelli. Han har skrevet flere artikler og bøger om Macchiavelli og renæssancen, da magtens væsen altid har interesseret ham.

Siden 2005 har han været dansk ambassadør i Lissabon og er dermed vendt tilbage til den by, hvor han i slutningen af 70'erne var ambassadesekretær. (ritzau).

Diplomatisk far til fire

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce