Fødselsdag 30
Peter Rosenkrands Løven­krands har de seneste ti år spillet pengefodbold i udlandet - stadig på jagt efter det store gennembrud.

Fredag kan han fejre sin 30 års fødselsdag, og det sker med Newcastle som hjem og arbejdsplads.

Den hurtige angriber er født i Hørsholm, og han havde sine første fodboldår i AB. I 1998 blev han kåret til årets talent, og året efter blev han solgt til storklubben Glasgow Rangers FC i Skotland. Næs­ten 20 millioner kroner investerede skotterne i det kun 18-årige talent.

I Glasgow havde Løven­krands betydelig succes, blev både skotsk mester og pokalmester med holdet, og havde samtidig den glimrende vane at score mod ærkerivalerne fra Celtic i de traditionsrige lokalopgør.

I 2006 pakkede han kuffertene og rejste til den tyske by Gelsenkirchen for at spille for Bundesligaklubben Schalke 04. Her var der imidlertid langt mellem succeserne. Han oplevede skadesperioder og havde besvær med at komme på holdet.

Foreløbig sidste stop i hans rejse mod fodbold-tinderne er Newcastle United, hvor Peter Løvenkrands er inde i en mere stabil periode, når han ellers er fri for skader. Han kæmper i denne sæson for at spille holdet tilbage i den bedste engelske række.

Trods sine svingende præstationer har Peter Løven­krands spillet 17 landskampe, senest den berømte VM-kvalifikationskamp i Portugal i efteråret 2008, som vi vandt 3-2.

Han skal nu med friske skud i støvlen i Newcastle United søge at overbevise landstræner Morten Olsen om, at han er god nok til at komme med til VM-slutrunden i Sydafrika til sommer.
  • Fyens Stiftstidende