Det evige talent

Fodboldspilleren Peter Løvenkrands, Newcastle, fylder fredag d. 29. januar 30 år. Løvenkrands har de sidste ti år spillet i udlandet men begyndte karrieren herhjemme i AB, hv orfra han blev solgt til storklubben Glasgow Rangers. Her havde han betydelig succes og blev både skotsk mester og pokalmester med holdet, inden turen i 2006 gik til Gelsenkirchen, til Schalke 04, hvor der var længere mellem han succes’er, og hvor han både oplevede skadesperioder og besvær med at komme på holdet. Forrige gik turen tilbage til Storbritannien, nu i Newcastle, hvor Løvenkrands, når han er skadesfri, er inde i en mere stabil periode. Han har spillet 21 landskampe, senest den berømte VM-kvalifikationskamp i Portugal i september 2008 og skal nu overbevise Morten Olsen om, at han er god nok til at komme med til slutrunden i Sydafrika. (Scott Heppel/AP/POLFOTO/arkiv)
Foto: SCOTT HEPPELL/AP

Det evige talent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 30

Peter Rosenkrands Løven­krands har de seneste ti år spillet pengefodbold i udlandet - stadig på jagt efter det store gennembrud.

Fredag kan han fejre sin 30 års fødselsdag, og det sker med Newcastle som hjem og arbejdsplads.

Den hurtige angriber er født i Hørsholm, og han havde sine første fodboldår i AB. I 1998 blev han kåret til årets talent, og året efter blev han solgt til storklubben Glasgow Rangers FC i Skotland. Næs­ten 20 millioner kroner investerede skotterne i det kun 18-årige talent.

I Glasgow havde Løven­krands betydelig succes, blev både skotsk mester og pokalmester med holdet, og havde samtidig den glimrende vane at score mod ærkerivalerne fra Celtic i de traditionsrige lokalopgør.

I 2006 pakkede han kuffertene og rejste til den tyske by Gelsenkirchen for at spille for Bundesligaklubben Schalke 04. Her var der imidlertid langt mellem succeserne. Han oplevede skadesperioder og havde besvær med at komme på holdet.

Foreløbig sidste stop i hans rejse mod fodbold-tinderne er Newcastle United, hvor Peter Løvenkrands er inde i en mere stabil periode, når han ellers er fri for skader. Han kæmper i denne sæson for at spille holdet tilbage i den bedste engelske række.

Trods sine svingende præstationer har Peter Løven­krands spillet 17 landskampe, senest den berømte VM-kvalifikationskamp i Portugal i efteråret 2008, som vi vandt 3-2.

Han skal nu med friske skud i støvlen i Newcastle United søge at overbevise landstræner Morten Olsen om, at han er god nok til at komme med til VM-slutrunden i Sydafrika til sommer.

Det evige talent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce