Den varme a-krafttilhænger


Den varme a-krafttilhænger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 år: Efter en karriere som advokat og 12 år som folketingsmedlem for De Konservative nyder Annelise Gotfredsen i dag sit otium. Når hun lørdag fylder 80 år, er hendes liv dog ikke så frit som tidligere. For et par år siden blev hun ramt af en blodprop, der gjorde hende gangbesværet.

Men blodproppen har ikke gjort noget ved hendes mentale tilstand, beroliger den tidligere politiker, der fra sidelinjen stadig følger med i det politiske liv.

I barndommen måtte familien under besættelsen flygte til Sverige. Karrieremæssigt gik det fra Zahles skole, over juridisk studium og til en gerning som advokat. Hun blev gift med Jørgen Gotfredsen, tidligere borgmester i Gentofte, men parret blev skilt i 1983.

Politikerkarrieren begyndte hos Konservativ Ungdom, og i 1977 blev hun valgt ind i Folketinget. Som medlem af Retsudvalget talte hun for en hårdere kurs over for voldsmænd, og som energiordfører var hun tilhænger af atomkraft i Danmark. Ved folketingsvalget i 1988 fik hun ikke nok stemmer til at blive genvalgt, men Annelise Gotfredsen kom alligevel på tinge igen i 1989, da industriminister Nils Wilhjelm (K) trådte ud. I 1990 valgte hun ikke at genopstille. (ritzau)

Den varme a-krafttilhænger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce