Den udskældte franskmand


Den udskældte franskmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Den tidligere franske premierminister Jean-Pierre Raffarin fylder 60 år i dag.

Raffarin havde ikke megen ministererfaring og blev beskrevet som "næsten ukendt, beskeden og midtsøgende", da han blev udnævnt til premierminister af Jacques Chirac efter dennes valgsejr i præsidentvalgkampen i 2002. Hans regeringsperiode kom til at vare frem til 2005, hvor han led et stort politisk nederlag, da franskmændenes klart afviste EU's forfatningstraktat.

Han var forinden blevet beskrevet som en af de mest udskældte premierministre i nyere tid på grund af upopulære reformer i den offentlige sektor. Siden midten af 1990'erne havde Raffarin, der var en mand fra provinsen, været en af Chiracs trofaste støtter og en af hovedkræfterne bag præsidentens valgkampagne.

Raffarin stod som premierminister for "kreativ humanisme" og kæmpede for en modernisering af Frankrig med decentralisering og en mere vækstorienteret politik. Han blev født i august 1948 i den vestfranske by Poitiers som søn af et radikalt parlamentsmedlem. Han gik ind i politik for at arbejde for den tidligere præsident Valéry Giscard d'Estaing og var medlem af Europa-Parlamentet i starten af 1990'erne.

Raffarin beskrives af venner som beskeden og begavet med en jovial og god humor. Han er gift og har en datter. (ritzau)

Den udskældte franskmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce