Den stilfærdige kolorist


Den stilfærdige kolorist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maleren Jens Peter Groth-Jensen, Søborg, runder onsdag de 90. Han er en ægte viderefører af den klassiske danske tradition for maleri efter naturen, og han er umærket af alderen den fineste kolorist her 70 år efter sin debut på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1938.

Groth-Jensen maler det nærværende, det der er lige for, her og nu. Hans motiver har altid været hentet i hans nærmeste omgivelser i og omkring hjemmet, i de tidlige år i Vangede og senere i Søborg: en vej, træer i haven, en kop, nogle bær. Det er opsigtsvækkende stilfærdigt, som den vibrerende atmosfære og de subtile, ekstremt fine farveharmonier i douce toner, der er hans kendemærke, og som afspejler mandens eget temperament, hans karakteristiske milde intensitet, når han taler og øjnene glimter, engageret og fuldstændig til stede.

I anledning af 90 års dagen åbner Bredgade Kunsthandel en udstilling af Groth-Jensen, hvor man kan møde manden selv og i hans billeder hans særlige sensibilitet over for lyset, vejrliget og naturens farver og stemninger i billeder hovedsagelig fra de seneste år, herunder også de allerseneste malet i haven i Søborg i år.

Groth-Jensen har siden 1956 været medlem af kunstnersammenslutningen Koloristerne og er repræsenteret i Arbejdermuseet, Statens Museum for Kunst, Skive Kunstmuseum og Vejle Kunstmuseum.

Den stilfærdige kolorist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce