Den sødmefyldte danser


Den sødmefyldte danser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rose Gad, der fylder 40 år i dag, har danset på Det Kgl. Teater, siden hun var ni.

Som alle dansere har hun været underlagt store smerter, streng arbejdsdisciplin og vægtkontrol.

Men strabadserne er det mindste. For det, der fylder mest, er glæden ved at leve sin drøm ud og nå dertil, hvor man pludselig en dag mærker, at man er smeltet sammen med sin kunst, har hun fortalt.

Allerede som aspirant modtog hun flere af Det Kgl. Teaters talentpriser, og i 1987 blev hun som korpsdanser indlemmet i Den Kgl. Ballet, hvor hun debuterede som"Sylfiden". Hun har fortolket Bournonville og er en af sin tids fornemmeste og sødmefyldte Bournonvilledansere. Det er da også den klassiske ballet, der står Rose Gads hjerter nærmest.

I 1991 blev hun udnævnt til solodanserinde i forbindelse med, at hun dansede Caroline Mathilde i tidligere balletmester Flemming Flindts ballet af samme navn. Gennem karrieren har hun bl.a. danset i "Giselle", "Manon","En skærsommernats drøm", "Nøddeknækkeren", "Et folkesagn", "Napoli", "Romeo og Julie" og "Svanesøen".

I 1997 søgte hun nye veje og rejste til Hamburg Ballett for at danse under den amerikansk-engelske koreograf John Neumeier. Som danser bliver hun pensioneret, når hun fylder 40, men endnu er der ingen faste planer for fremtiden. Måske inkluderer den flere børn end de to, hun har i forvejen, har hun tidligere antydet.

Den brede offentlighed kender især Rose Gad fra ugebladene. Hun og hendes mand, Holger Foss, er nære venner af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

(ritzau)

Den sødmefyldte danser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce