Den politiske popsanger

Carsten Bo Jensen fylder 60 år i dag.

Den politiske popsanger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år: Han hittede på den danske popscene i 1990'erne, men røg få år senere ud i et stormvejr på den lokalpolitiske scene. I dag fylder Carsten Bo Jensen 50 år.

Den tidligere socialdemokratiske politiker, forfatter og sanger blev i 1958 født ind i arbejderbevægelsen som søn af tidligere S-minister Erling Jensen og Ria Jensen. Faderens politiske tilhørsforhold har gennem flere år haft indflydelse på Carsten Bo Jensens karriere.

Succesen på popscenen med hits som "Jeg vil ha' dig" og "Mig og mine piger" gav Carsten Bo Jensen et folkeligt afsæt til at forsøge sig med en lokalpolitisk karriere. I hjembyen Helsingør blev han bakket op af flere, mens andre kritiserede ham for at udnytte sin fars succes som politiker. I 1993 blev han valgt til amtsrådet i Frederiksborg Amt med 5000 personlige stemmer i ryggen. Fire år senere øgede han sit personlige stemmetal til cirka 8000.

Carsten Bo Jensen blev formand for amtets sundhedsudvalg, men i 2001 løb han ind i en sag, der gav den socialdemokratiske popsanger ridser i den politiske lak. Han måtte forlade amtsrådet, da det blev afsløret, at han havde ringet for 86.000 kroner i sin skatteyderbetalte mobiltelefon i de første tre kvartaler af 2000. Han besluttede selv at tilbagebetale 66.000 kroner.

Fra S til SF

Carsten Bo Jensen har gennem årene haft mange politiske venner og fjender både i og uden for sit eget parti. Venstres daværende amtsborgmester Lars Løkke Rasmussen afstod ikke for at kritisere Carsten Bo Jensen for hans mobiltelefoniforbrug. Kritikken har senere ramt Løkke selv som en boomerang, da den nuværende finansminister kom under beskydning for sit taxaforbrug og administration af sin repræsentationskonto som både minister og amtsborgmester.

I november 2001 blev Carsten Bo Jensen valgt til Folketinget for Socialdemokraterne. Fire år senere betød partiets tilbagegang imidlertid, at Carsten Bo Jensen måtte sige farvel til Folketinget. I 2007 meldte han sig ind i SF.(ritzau)

Den politiske popsanger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce