Den politiske pitbull terrier

Højrerepublikaneren Pat Buchanan fylder 70 år i dag.

Den politiske pitbull terrier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han er noget af det nærmeste, man i amerikansk politik kan komme på en pitbull terrier. I dag fylder "Pat" Buchanan 70 år, men efter et helt liv som frontkæmper på den højrefløjen af republikansk politik, er hans holdninger ikke blevet mere afdæmpede.

Patrick Joseph Buchanan blev født ind i en børnerig, katolsk familie i USA's forbundshovedstad, Washington D.C. Og med afsæt i journalistikken, gled unge "Pat" hurtigt ind i den politiske verden. Som 26-årig sluttede han sig til præsidentvalgkampen for Barry Goldwater, en nøgleperson i grundlæggelsen af den moderne konservative bevægelse i USA. Selv om Goldwater tabte valget stort, havde Buchanan fundet sit politiske ståsted.

Kort efter sluttede han sig til endnu en republikansk præsidentkandidat, Richard Nixon, og da det lykkedes denne at erobre Det Hvide Hus, fulgte Buchanan med. Han blev Nixons taleskriver, og hans føling med strømningerne inden for Det Republikanske Parti, gav ham tilnavnet "Mr. Inside".

Efter Nixons fald vendte Buchanan tilbage til sin journalistmetier og blev en kendt deltager i stribevis af talkshows på forskellige amerikanske tv-stationer. Her var der seertal i hans ultrakonservative synspunkter, der blev fremført med vid, men især bid.

Som katolik var Buchanan en arg modstander af fri abort. Han var modstander af frihandel. Af hele hjertet ønskede han faktisk et isolationistisk USA, der ikke blander sig i verdens dårligdomme.

Buchanan blev også tilknyttet præsident Ronald Reagans administration. Fra 1985 til 1987 var han kommunikationschef i Det Hvide Hus.

To gange - i 1992 og 1996 - forsøgte Buchanan selv at blive nomineret til republikanernes præsidentkandidat, men blev begge gange vraget. Omsider i 1999 meldte han sig ud af Det Republikanske Parti, for i stedet at prøve lykken i Reformpartiet. Her lykkedes det ham at blive nomineret, og ved præsidentvalget 2000 opnåede han 449.895 stemmer - en opbakning på 0,4 procent af den amerikanske vælgermasse. (ritzau)

Den politiske pitbull terrier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce