Den politiske børneven

Venstrefløjspolitikeren og børneforskeren Erik Sigs­gaard fylder 70 år torsdag. POLFOTO

Den politiske børneven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Venstrefløjspolitikeren og børneforskeren Erik Sigsgaard fylder 70 år torsdag.

Erik Sigsgaard sad i to perioder - 1964-71 og 1975-76 - i Folketinget, først for SF og senere for Venstresocialisterne, men han er også kendt som børneforskeren, der er på børnenes side.

Han var tidligt politisk aktiv i SF og var i december 1967 med til at sprænge partiet og danne Venstresocialisterne, VS.

Fra 1980'erne har Erik Sigsgaard koncentreret sig om sin forskning i børnepædagogik og daginstitutioner. Med sin lange række af bøger og artikler har Sigsgaard haft ubestridelig indflydelse på udviklingen af pædagogikken og på samfundets generelle opfattelse af børn og opdragelse. Ved at benytte sig meget af børneinterview i sine undersøgelser er det lykkedes for Sigsgaard i høj grad at indfange og formidle det såkaldte børneperspektiv. Sigsgaards forskning bærer tydeligt præg af, at han oprigtigt er optaget af, at børnene har det godt og udvikler sig optimalt.

Med to af hans største forskningsprojekter har han forsøgt at gøre op med dels forestillingen om, at børn hele tiden har brug for grænser, og dels at det kan være nødvendigt at skælde ud. I sin opsigtsvækkende bog "Skældud" fra 2002 slår Sigsgaard fast, at skældud er ydmygende og nedværdigende for både udskælderen og den udskældte.

Erik Sigsgaard er uddannet som lærer i 1960 og cand.pæd. i 1982. Han har været rektor for Albertslund Børnehaveseminarium og seminarielektor ved Højvangseminariet.

ritzau).

Den politiske børneven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce