Den mere end tro partisoldat

Socialdemokraten Niels Thorkild Nielsen fylder 65 år.
Foto: © Nils Mogensen Svalebøg

Den mere end tro partisoldat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag fylder en sand socialdemokrat og utrolig tro partisoldat 65 år. Niels Th(orkild) Nielsen, Cortlandvænget 17, Søhus bliver fejret af sin kære familie og de mange venner.

I arbejdslivet prøvede den udlærte smed Niels Th, som han primært omtales, mange ting, men fra 1. september 1978 blev han skolebetjent ved Søhusskolen, og det var et job, der passede både fødselaren og de mange, der var i kontakt med ham.

Niels Th. Nielsen meldte sig ind i Socialdemokratiet i 1965. 25 år senere kom han i Odense Byråd, og i 1991 blev han formand for byrådsgruppen. Han blev senere 1. viceborgmester, og han var i hele sin periode i byrådet, der sluttede i november 2005, kendt for sin "runde" stil - en ting, der gik fint i spænd med hans fysiske pondus.

Han var til gengæld også kendt som personen, der var ked at skulle skære igennem, og han var for alvor ved at slukke sit politiske lys, da han i 1994 - uden borgmester Anker Boyes vidende - tilbød den konservative Søren Møller en godt lønnet bestyrelsespost, hvis liste C ville støtte socialdemokraterne i en ømtålelig sag.

Niels Th. Nielsen overlevede politisk. Det gjorde han også efter årtusindeskiftet rent menneskeligt hele tre ballonudvidelser.

Den første fandt sted i 2000. Anden gang var tre år senere, og yderligere knapt et år efter, var han under kniven igen.

De varsler betød, at Niels Th. Nielsen meget mod sin vilje måtte trække i nødbremsen og meddele, at han forlod politik ved kommunalvalget i 2005.

Inden da nåede han at blive formand for sin lokale partiforening, og han nåede også næsten en snes år som medlem af menighedsrådet i Stige.

Meget tidligt fik Niels Th. Nielsen børn med hustruen Bente, der fyldte 60 i forfjor. Fruen var kun 17½ år, da parret blev gift i 1964, og parret er flerfoldige bedsteforældre.

Niels Th. Nielsen elsker at have sine børnebørn omkring sig. At gå til koncerter - også klassiske - med den nye generation, at se de unge folde sig ud på idrætspladserne, og i det hele taget være så nær dem som muligt, er i dag pensionist Nielsens primære gøremål.

Hvis han da ikke lige snupper sig en rask cykeltur over den nordfynske slette, eller sidder i stuen og nyder en af de gamle danske film med stort humoristisk indhold.

Den mere end tro partisoldat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce