Den magtfulde rådmand


Den magtfulde rådmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 år: Tidligere konservativ rådmand Olaf P. Christensen, gennem mere end 30 år i samme tekniske magistratafdeling og dertil fire år som forsyningsrådmand i Århus, hører til i kredsen af de mest garvede og magtfulde tidligere kommunalpolitikere. Han fylder 80 år i dag.

I Århus markerede den stilige Olaf P. sig på byens rådhus, og med både charme, magtfuld arrogance og butterflyen på plads stod han i spidsen for mange byudviklingsprojekter, som den østjyske hovedstad i dag for en stor del glæder sig over. Ikke mindst har Olaf P. en meget stor del af æren for frilægningen af Århus Å gennem byens hjerte - af mange betegnet som byens største turistmagnet i dag. Andre glæder sig så over, at han ikke fik held med sin plan om at vælte byens Ridehus.

Olaf P. Christensen blev født i Buenos Aires, men voksede op i Østjylland, og han blev derefter uddannet på handelsvirksomheder i Horsens, Esbjerg og Århus.

Han blev medlem af Århus byråd i 1962, og allerede to år senere blev han konservativ rådmand for Magistratens 2. afdeling, hvor han sad tungt i tre årtier. Som levebrødspolitiker var han som noget af det sidste i sin kommunalpolitiske karriere med til at udrede de spegede tråde, da den århusianske skraldekonflikt gik i hårdknude i 1996. (ritzau)

Den magtfulde rådmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce