Den katolske skolemand


Den katolske skolemand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 år: Pensioneret rektor Walter Dalland, Voldstien 3 F, Rudkøbing, fylder 75 år i dag.

Da Walter Dalland i 1960 blev cand. mag. i historie og græsk kultur, havde han allerede i et par år været timelærer på Niels Steensens Gymnasium i København, hvor han blev adjunkt i 1962 og samtidig var historielærer på Zahles faglærerkursus.

I 1970 blev Walter Dalland forstander for Den liberale Højkole, Breidablik i Holte, der blev drevet af Venstres ungdom, men vendte allerede året efter tilbage til sin gamle skole.

I 1972 blev han rektor for Falkonérgårdens Gymnasium og HF på Frederiksberg og var som katolik i 1990-1998 rektor for Niels Steensens Gymnasium. I 2001 blev han ansvarshavende redaktør for tidsskriftet Katolsk Dialog.

Siden ungdommen har Walter Dalland haft en forkærlighed for Rom og tog i 1988 i nogle måneder orlov for at studere nogle måneder på Det danske Institut i den italienske hovedstad.

Walter Dalland er lige interesseret i religionshistorie og samtidshistorie. Siden studieårene har han også været interesseret i politik og var dengang medlem af Studenterrådets forretningsudvalg.

I 1972-86 var han formand for Gymnasieskolernes Rektorforening, og han har også været aktiv i lokalpolitik i Gentofte, først i Gentofte Forældrenævn, siden i kommunalbestyrelsen, valgt for Gentofte-listen.

Den katolske skolemand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce