Den internationale major


Den internationale major

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Pensioneret major Erling Dahm, Ved Grotten 15, Assens, fylder 70 år lørdag.

Erling Dahm, der er født og opvokset i Odense, afsluttede en landbrugsuddannelse i 1958 som underforvalter på Wedellsborg Gods og blev indkaldt til Fynske Livregiment. Fra udnævnelsen til reserveofficer i 1959 til pensioneringen som major i 1998 kan Erling Dahm se tilbage på en mangeårig indsats for det danske forsvar.

Han var bl.a. kompagnichef i syv år ved Fynske Livregiment med mange øvelser i ind- og udland samt formand for hærens tjenestegørende reserveofficerer. Erling Dahm blev også et samlingspunkt for regimentets kompagnichefer gennem sit oldermandskab i regimentets "Skipperlaug" i en lang periode - også efter regimentets ophør på Fyn.

Tjeneste på Cypern

Hans interesse for logistik bragte ham videre til chefposten i regimentets og senere regionens logistiksektion, hvor han var en nøgleperson i forsvarets samfundsvigtige totalforsvarssamarbejde med blandt andet politiet, Beredskabsstyrelsen, sundhedssektoren og kommunerne. Denne interesse bragte ham også til flere nøglefunktioner i FN-regi i perioden 1984-86, blandt andet som logistikchef for det danske kontingent på Cypern og senere som en meget velanskreven Force Movement Officer for hele FN-styrken på Cypern - en tjeneste som gjorde ham særdeles velvalgt og skattet som instruktør ved FN-afdelingens kurser i Danmark, Norge og Finland. En tjeneste som han selv og hans elever har været meget glade for.

Interessen for landbrug fortsatte ved siden af den militære karriere. Erling Dahm og hans hustru Lis købte i 1968 "Skovlund" ved Vissenbjerg og drev landbrug med dyr og markdrift samt senere alene pyntegrønt. Familien har altid haft en veldresseret schæferhund, der gennem Politihundeforeningen bragte mange præmier hjem.

Skovlund blev solgt i 2006. Erling og Lis Dahm flyttede til Assens. Et tidligere erhvervet sommerhus på Baagø med motorbåd og fiskeri bidrager - sammen med to børn og fem børnebørn - til et dejligt, varierende, velfortjent otium for dem begge.

Åbent Hus den 23. august kl. 10-12.

Den internationale major

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce