Den hurtige højrekant

Dennis Rommedahl her i aktion mod Letland sidste sommer, fylder 30 år tirsdag.
Foto: Rumle Skafte

Den hurtige højrekant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30 år: Han er formentlig Danmarks hurtigste mand - på en fodboldbane i hvert fald. Landsholdsspilleren Dennis Rommedahl bliver tirsdag 30 år, men han sætter næppe farten ned af den grund.

Den hurtige højrekant fra hollandske Ajax Amsterdam nyder stor tillid fra landstræner Morten Olsen, og Rommedahl vil formentlig være en vigtig brik på det danske hold, som skal forsøge at kvalificere sig til VM i Sydafrika om to år.

Rommedahl, der står noteret for 16 mål i 78 landskampe, slog sit navn fast i dansk fodbold i midten af 1990'erne, da han spillede på et talentfuldt Lyngby-mandskab.

Det vakte interesse i den hollandske storklub PSV Eindhoven, som han skiftede til i 1997. Her blev det blandt andet til fire ligatitler og et hav af kampe i Champions League og Uefa Cuppen.

I 2004 skiftede han til Charlton i England. Her udeblev succesen, og i 2007 røg han tilbage til hollandsk fodbold, da Ajax blev hans nye arbejdsgiver.

Rommedahl er også kendt for en række opsigtvækkende udtalelser i pressen. Blandt andet denne kommentar til gratisavisen 24timer i oktober sidste 2007, da en dansk EM-deltagelse i Østrig og Schweiz i år så yderst urealistisk ud.

- Vi er gode nok til at være med ved EM. Den måde, vi spiller fodbold på, bør gøre os selvskrevne. Det er ikke altid det lykkes på banen, men i tankerne spiller vi fremadrettet fodbold. Det burde blive belønnet. Vi bør få et wildcard, sagde Rommedahl dengang.

Danmark kom som bekendt ikke med til EM-slutrunden, så Rommedahl må hellere lade sine fødder tale igen, når VM-kvalifikationen skydes i gang i efteråret. (ritzau)
Danmark vinder med 2-0 på Fionia Park.  Dennis Rommedahl fodbolspiller.
Danmark vinder med 2-0 på Fionia Park. Dennis Rommedahl fodbolspiller.
Foto: Rumle Skafte

Den hurtige højrekant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce