Den grønlandske stemme


Den grønlandske stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Han har ladet sin stemme høre både politisk, på teaterscenen og i sangkor, Hans-Pavia Rosing, som fylder 60 år i dag.

I dag arbejder det tidligere folketings- og landsstyremedlem fra Nuuk i sit eget firma, hvor han oversætter og arrangerer konferencer.

Hans-Pavia Rosing har siddet i Folketinget fra 1987 frem til 2001. Han stillede op for det socialdemokratiske Siumut og var tilknyttet den socialdemokratiske folketingsgruppe. Samtidig var han modstander af amerikanske planer om et missilskjold med Thule-radaren som deltager. Han gjorde også opmærksom på, at Danmark skulle sørge for at være tidligt med i spillet om retten til områderne ved Nordpolen.

I Grønland var Hans-Pavia Rosing medlem af landstinget i perioden 1983-1984 og landsstyremedlem for økonomi i 1986-1987.

Rosing har arbejdet for at samle inuit i Grønland, Canada og Alaska. I 1980 blev han den første præsident for Inuit Circumpolar Conference, som han stod i spidsen for til 1986.

På kulturfronten har han arbejdet både organisatorisk, i digterens værksted og på scenen.

Han var medforfatter og skuespiller i tv-spillet "Den Blåøjede Satan" 1976 og i teaterstykket "Fiasko" i 1965. (ritzau).

Den grønlandske stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce