Den første mand på dansk tv

Poul Jørgensen fylder 80 år.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Den første mand på dansk tv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 år: Poul Jørgensen, der i dag fylder 80 år, var bogstaveligt talt med fra dansk tv's start. Rent faktisk var han det første menneske, der blev vist på dansk tv.

Det var tilbage i 1950, da han med en cigaret i munden lagde krop til det første prøvebillede, som danskerne kunne indstille deres nyanskaffede fjernsynsapparater efter, og lige siden har han fyldt meget i de danske tv-stuer.

Poul Jørgensen blev ansat i Statsradiofonien i 1949 som studentervikar i den såkaldte speakertjeneste for Radioavisen. Han blev dog hurtigt involveret i udviklingen af dansk fjernsyn og er kendt som én af pionererne i udviklingen af Danmarks Radio.

Her har han både været studievært på TV-Avisen, politisk reporter, landbrugsreporter og endelig royal reporter. Han har desuden skrevet flere bøger om kongehusets medlemmer. Et arbejde, der i 1990 resulterede i, at han blev slået til ridder af Dannebrog.

Poul Jørgensen blev i 1995 pensioneret fra sit job i Danmarks Radio. Han kunne dog ikke holde sig fra skærmen og fortsatte sine royale reportager på først TV2 og siden TV3. Sideløbende har han været redaktør af Billed-Bladets royale brevkasse, et job han nu også lægger på hylden. (ritzau)

Den første mand på dansk tv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce