Den falmede sexblondine

Skuespiller og lameavler Kim Novak, fylder 75 år.

Den falmede sexblondine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 år: Kim Novak, der fylder 75 år onsdag, trak sig tilbage som skuespiller i begyndelsen af 1990'erne.

Knap 40 år tidligere slog hun igennem som en af datidens hotteste sexblondiner med roller i en række film, hvoraf de fleste var ganske tyndbenede og ikke stillede væsentligt større krav end dem, hun kunne opfylde i kraft af sit fordelagtige udseende.

Der var dog markante undtagelser. Kim Novak udmærkede sig i film som "Manden med den gyldne arm" og "Pal Joey", og karrierens højdepunkt ramte hun i "En kvinde skygges" ("Vertigo"), Hitchcocks klassiker fra 1958, hvor hun spillede sammen med James Stewart.

Hendes stjernestatus begyndte dog at falme allerede få år senere. Op gennem 70'erne og 80'erne spillede hun især roller på tv, bl.a. i serien "Falcon Crest".

I 1957 vakte det furore i branchen, da Kim Novak indledte en affære med den farvede sanger og skuespiller Sammy Davis Jr. Presset fra hendes arbejdsgiver, Columbia Pictures, var betragteligt, og forholdet varede kun nogle måneder.

Sit første ægteskab indgik hun i 1965 med den britiske skuespiller Richard Johnson, men de blev skilt året efter.

I 1976 giftede Novak sig med dyrlægen Robert Malloy, og hun har siden levet et tilbagetrukket liv i Californien, hvor hun helliger sig sine hobbyer: Hesteavl og opdræt af lamaer. (ritzau).

Den falmede sexblondine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce