Den evige kommunist

Historikeren Benito Scocozza fylder søndag d. 17. januar 75 år. Scocozza var fra 60’erne en fremtrædende skikkelse som politiker og debattør på den danske venstrefløj. Han brød med DKP og tilsluttede sig maoismen, da det kom til brud mellem Sovjet og Kina, og var derpå ledende i Kommunistisk Arbejderkreds og senere KFML og KAP, hvis formand har var, indtil han i 1993 tilsluttede sig Enhedslisten. Scocozza er forfatter til en lang række værker om dansk og international klassekamp og venstrefløjspolitik, og de senere år har han især gjort sig bemærket bsom avis-debattør. (Erik Gleie/POLFOTO/arkiv)
Foto: GLEIE ERIK/POLFOTO

Den evige kommunist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 75

Historiker, forfatter og tidligere universitetslektor Benito Scocozza bliver ofte spurgt til råds om det danske kongehus. Senest efter dronning Margrethes nytårstale, der kunne tolkes, som om dronningen var på vej væk fra tronen.

Ifølge Scocozza, der søndag fylder 75 år, kan dronningen gøre, hvad hun vil, men han tror ikke, at hun abdicerer.

- Hun kan godt lide at være dronning. Og så formulerer hun sig jo også langt bedre end sønnen, sagde han til Ekstra Bladet med vanlig veloplagthed.

Benito Scocozza har skrevet en lang række bøger om dansk historie og det danske kongehus, og det er ikke kedeligt, når Scocozza skildrer danskerne og deres kronede hoveder. Senest i bogen "Femten fortællinger fra det gamle Danmark" fra 2008. Ud over de historiske værker har han skrevet to kriminalromaner.

Side om side med kongestoffet har Scocozza skrevet om klassekampen, marxismen og socialismen med et historisk udgangspunkt.

Han kalder sig stadig kommunist og har en fortid som medlem af DKP og medstifter af Kommunistisk Forbund Marxister-Leninister og dets efterfølger, Kommunistisk Arbejderparti, der beundrede Albanien og Kina. Det var Sovjetunionen, der brød sammen, ikke socialismen eller kommunismen, lyder forklaringen på, at han fortsat kalder sig kommunist. I dag stemmer han på Enhedslisten, som han har været medlem af siden 1993. (ritzau)

Den evige kommunist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce