Den engagerede overlæge


Den engagerede overlæge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Overlæge i klinisk genetik Kirsten Rasmussen, Helnæs Byvej 41, Helnæs, fylder 60 år mandag.

Kirsten Rasmussen er født i Hjørring, student fra Viborg Katedralskole 1967 og uddannet læge ved Aarhus Universitet i juli 1974.

Derefter fulgte ansættelser ved blandt andet Cytogenetisk Laboratorium i Aarhus, Forsorgscentret for Aarhus Amt, Institut for Human Genetik, Aarhus Universitet og et ophold ved Clinical Genetics Unit, Childrens Hospital i London.

I 1993 blev hun ansat i sin nuværende stilling som overlæge i Klinisk Genetik ved Odense Universitetshospital med den primære opgave at etablere en klinisk genetisk afdeling på Fyn til varetagelse af diagnostik og rådgivning indenfor arvelige sygdomme.

Som speciallæge i klinisk genetik siden 1997 og specialeansvarlig overlæge leder hun nu en afdeling som modtager prøver og giver rådgivning indenfor hele Region Syd.

Kirsten Rasmussen har gennem sit arbejde oparbejdet en stor kontaktflade indenfor patientforeninger og handicapgrupper.

Hun blev udpeget som medlem af Etisk Råd ved rådets start og var medlem fra 1988 til 1994.

Indenfor sit eget fagområde har hun som formand for Dansk Selskab for Medicinsk Genetik, selskabets uddannelsesudvalg og senest det landsdækkende specialeudvalg været særdeles aktivt i både etableringen og den fortsatte udvikling af speciallægeuddannelsen i klinisk genetik.

Derudover har hun gennem deltagelse i forskellige sundhedsfaglige arbejdsgrupper arbejdet for en styrkelse af det tværfaglige samarbejde med andre lægespecialer og kvalitetssikring indenfor klinisk rådgivning og screening.

Fritiden går med restaurering af et stort bindingsværkshus på Helnæs og omsorg for mand, børn og børnebørn.

Den engagerede overlæge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce