Den danske bladkonge

Direktør og Søndagsavisens stifter Richard Bunck.
Foto: FRANDSEN FINN

Den danske bladkonge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 70

Rundt om i de danske hjem har man nok opdaget, at Søndagsavisen har fået lettere ved at smutte gennem brevsprækken. Den slankere gratisavis er resultatet af, at grønthøsteren i kølvandet på den økonomiske krise har rullet hen over bladets forretningsområder og ført til nedskæringer.

Men det ændrer ikke ved, at Søndagsavisen A/S er en af danmarkshistoriens største iværksættersucceser med en omdeling til flere end to millioner husstande.

Manden bag er Richard Bunck, som søndag fylder 70 år. Han er det nærmeste, Danmark kommer en bladkonge a la Hearst eller Murdoch.

Richard Bunck stiftede Søndagsavisen i 1977 og hele vejen igennem har han stået på kommandobroen. Ganske vist lod han sig pensionere fra direktørstolen for et par år siden, men har siden været bestyrelsesformand og stor­aktionær for Danmarks eneste børsnoterede mediekoncern.

- Det er rigtigt nok, at Richard er gået på pension. Nu arbejder han kun lidt over 40 timer om ugen, har Richard Buncks kone, Britt, sagt med et smil.

Richard Bunck er opvokset i Møgeltønder, solgte som dreng aviser ved gadedørene og opdrættede kaniner, som han solgte til slagterierne. Han blev shippingelev i ØK, arbejdede nogle år på Thulebasen i Grønland og købte sig i 1965 ind i den virksomhed, som senere er blevet et af hans medieimperiums største aktiver, reklamedistributionen Forbruger Kontakt.

Oplyst enevælde. Sky af natur. Ingen jetsetter. Chef af den gamle skole. En hård og vedholdende forretningsmand. Alt sammen betegnelser, der sættes på Richard Bunck.

Og hjertebarnet Søndagsavisens fremtid føler han sig tryg ved.

- Nu er det værste forbi, og hånd i hånd med effektivisering, så kører forretningen nu med et rekordstort kvalitetsniveau, sagde bladkongen ved fremlæggelsen af det seneste halvårsregnskab. (ritzau)

Den danske bladkonge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce