Den berejste lektor


Den berejste lektor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lektor Frede Granum-Jensen, som fylder 60 år mandag, har fundet sin egen harmoniske treklang i livet. Den hedder Katedralen, Kerteminde og Berlin.

Frede Granum-Jensen er cand. mag. i religion, dansk og filosofi og han har siden 1977 undervist på Odense Katedralskole.

Han stammer fra Sønderborg, hvor faderen var præst. Efter studentereksamen fra Ribe Katedralskole læste han religion og dansk ved Århus Universitet, hvor han skrev speciale i Søren Kierkegaard og var aktiv i studienævnet for religion.

Som nybagt kandidat fik Frede Granum-Jensen stilling på Nykøbing Katedralskole, inden turen gik til Odense.

På Katedralskolen er han meget afholdt af elever og kolleger som en ypperlig og omsorgsfuld underviser. Han har helt naturligt haft flere betroede hverv i gymnasieverdenen i almindelighed og på skolen i særdeleshed. Han er forfatter til adskillige lærebøger og beskikket censor ved universitetet. Desuden tager han gerne ud og holder foredrag om religionernes brogede verden.

Frede Granum-Jensen er en kreativ og utraditionel underviser med flair for den udvikling af samarbejdet med eleverne, som giver deltagerne det fineste udbytte af stofgennemgangen. I perioder har han taget orlov fra skolen for at hente ny viden og inspiration til sin dynamiske og sanselige måde at undervise på.

Bolig i Berlin

En halv snes år siden realiserede han sammen med sin kone Alice en gammel drøm om at bo ved vandet. Valget faldt på Kystvej 2 i Kerteminde, hvor han i dag er en flittig morgenbader og ivrig skipper på sin lille jolle.

Den store verden uden for Kerteminde bliver der dog også tid til. Frede Granum-Jensen er medejer af en lejlighed i Berlin, hvilket har styrket hans interesse for tysk sprog, kultur og historie. Andre europæiske lande, som også har hans store interesse, er Frankrig og Italien, hvis sprog han har sat sig for at lære for at kunne begå sig sammen med den del af familien og bekendtskabskredsen, som har bosat sig uden for Danmarks grænser. Familien tæller bl.a. fire børnebørn.

Den berejste lektor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce