Degn, præst og politiker


Degn, præst og politiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 80

Pastor emeritus Harry Jensen, Saksenballe 13, Nr Broby, fylder 80 år i dag.

Harry Jensen er født i Tommerup. Allerede i 1947 startede han som 18-årig på Odense Seminarium. Han havde siden barndommen altid fået bekræftet, at han med hans intelligens og store talegaver enten ville ende som "degn eller politiker".

Han fik en flot lærereksamen i 1952, og herefter gik vejen ind til militæret, hvor han var den "kendte nr. 52".

Han var herefter ansat ved Særslev Skole 1954-1975. Han var en særdeles anerkendt og vellidt lærer af såvel elever, forældre og kollegaer, og var beskikket censor rundt i landet.

Ud over det faglige blev der tid til at være en engageret fodboldtræner, leder af gymnastikhold, foredragsholder, revy-instruktør og ikke mindst virkede han som kirkesanger ved Særslev og Søndersø kirke. Dette førte ham videre til et ønske om at studere teologi og blive præst. Den 21. februar 1975 blev Harry Jensen ordineret i Sct. Knuds Kirke af biskop Holm. Herefter ventede der et dejligt embede i Nr. Broby, hvor han og hustruen Else Jensen lagde mange kræfter og glæde i arbejdet i præstegården og i sognet fra 1975-1989.

Det har altid været karakteristisk for Harry Jensen, at han elsker sine medmennesker. Han omgås alle på en lige og værdig måde, og han har altid en humoristisk og opmuntrende replik i baghånden. Hans ekstreme gode talegaver har styrket mange i sorgens stund og ligeledes været til stor underholdning og interesse, ikke mindst ved de foredrag, han har holdt rundt omkring på Fyn.

Den 21. november 1989 blev han som forudsagt "politiker", da han blev valgt ind i Broby Kommunes Kommunalbestyrelse for Venstre. Her sad han i to perioder som socialudvalgsformand. I dag er han stadig en rask og travl mand, der daglig arbejder i sin have, hvis han da ikke lige en enkelt søndag vikarierer for en af præsterne eller er ude og holde foredrag.

Degn, præst og politiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce