"Deep Throat" fylder år


"Deep Throat" fylder år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

95 år: Mark Felt, som bliver 95 år søndag den 17. august, var 91 år gammel, før han i maj 2005 selv røbede, at han var hovedkilde til afsløringen af Watergate-skandalen i USA.

Felt var således den berømte "Deep Throat", den anonyme person, som de to reportere Bob Woodward og Carl Bernstein fra det amerikanske dagblad Washington Post støttede sig til, da de tidligt i 1970'erne gravede i sagen om en såkaldt blikkenslagerbandes mistænkelige indbrud i Det Demokratiske Partis hovedkvarter op til præsidentvalget i 1972.

Skandalen kom efterhånden til at handle om præsident Richard Nixons forsøg på at dække over forbrydelsen, og Nixon trådte i 1974 tilbage ved udsigten til en rigsretssag.

Mark Felt var vicedirektør for det amerikanske forbundspoliti FBI, da han begyndte at mødes med Woodward og Bernstein i underjordiske garageanlæg og andre steder, når han ville videregive hemmelige oplysninger om sagen.

Felt tilbragte det meste af sin karriere frem til 1973 i FBI. Han stammer fra delstaten Idaho og blev jurist fra George Washington Universitys Law School i 1940. Mindre end to år efter fik han sit første embede hos FBI, og dér blev han.

Mark Felt reviderede i 2006 - efter at have røbet sig som "Deep Throat" - sin selvbiografi, som primært handler om den lange årrække i FBI. (ritzau)

"Deep Throat" fylder år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce