Dansker i Helsinki


Dansker i Helsinki

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 år: Balletmester for Den Finske Nationalballet Kenneth Greve fylder 40 år i dag.

Kenneth Greve, der 1. august tiltrådte som balletmester for Den Finske Nationalballet for foreløbig fire år, er uddannet på Det Kongelige Teaters Balletskole og School of American Ballet.

Han blev i 1985 ansat ved New York City Ballet, året efter ved American Ballet Theater og i 1987 ved Pariser Operaens Ballet, hvor han blev udnævnt til Danseur Etoile. Herefter fulgte engagementer ved Stuttgart Ballet og Wiener Statsoper. I 1992 blev han ansat som solodanser ved Den Kongelige Ballet.

Kenneth Greve har danset en række hovedpartier ved Den Kongelige Ballet, blandt andet James i Sylfiden, Apollon i Appollon Musagetes, Struense i Caroline Mathilde, Romeo i Romeo og Julie, og Prins Siegfried i Svanesøen samt solopartier i Agon, Barber Violin Concerto, Etudes, Drømme, Bolero og Polacca.

Han har lavet flere koreografier heriblandt 2 Man's Tale og L'Emotion til workshops på American Theatre og Stuttgarter Ballett.

Kenneth Greve, der i 2006 blev ansat som instruktør ved Den Kongelige Ballet, har turneret i det meste af verden, blandt andet sammen med den russiske solodanser Rudolf Nurejev.

Kenneth Greve høstede for nylig stor applaus for sin afskedsforestilling på Det Kongelige Teater, hvor han dansede titelrollen som Onegin i John Crankos mesterværk af samme navn.

Han modtog i 1987 et legat fra Axel Lind Kulturfonden, og i 1994 legat fra balletmester Albert Gaubier og Poul Waldorffs Fond. Kenneth Greve er gift med solodanser Marie-Pierre Greve. (ritzau)

Dansker i Helsinki

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce