Dansk-italiensk forfatter


Dansk-italiensk forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfatteren Maria Giacobbe, der fylder 80 år i dag, er født og opvokset på Sardinien.

I 1948 begyndte hun at arbejde som lærer, bl.a. for voksne analfabeter. Sideløbende med lærergerningen studerede hun filosofi og pædagogik på universitetet i Rom, og i 1958 giftede hun sig med forfatteren Uffe Harder og flyttede til Danmark.

Året forinden var hendes første bog blevet udgivet, og den kom senere på dansk under titlen "Lærerinde på Sardinien". Hun beskriver her det kulturelle sammenstød mellem landsbyernes fattige befolkning og de nye tiders skole- og skriftkultur, og mødet mellem forskellige kulturer har siden haft en fremtrædende plads i Maria Giacobbes virke, både som forfatter og som debattør.

Det er eksempelvis sket i romanen "Eurydike" og i erindrings-værkerne "Dagbog mellem to verdener" og "Masker og nøgne engle".

Flere af hendes bøger er skrevet på italiensk og siden oversat. De første mange år af hendes mand, som hun blev skilt fra i 1985, og siden af den ældste søn, kritikeren og forfatteren Thomas Harder. Giacobbe har også oversat dansk litteratur til italiensk.

Hun har arbejdet for Unicef i forskellige sammenhænge og har desuden været aktiv i Komiteen for Palæstinensisk-Israelsk Sameksistens samt i Det Danske Center for Menneskerettigheder. Maria Giacobbe blev i 1996 tildelt Statens Kunstfonds Livsvarige Ydelse og er blevet hædret med en lang række legater og priser, både herhjemme og i Italien.

Hendes seneste roman, "Folk fra Póju Luádu", kom for to år siden. (ritzau).

Dansk-italiensk forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce