Danmarks mr. Showbiz fylder 70

Jerry Ritz født 24. april 1948 Foto Thomas Evaldsen

Danmarks mr. Showbiz fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jerry Ritz, der tirsdag den 24. april fylder 70 år, kalder sig "Danmarks mr. Showbiz", og der er nok noget om snakken.

Han har arbejdet for en række af verdens største rockstjerner og danske musiktalenter: ABBA, Led Zeppelin, Linie 3, Sebastian ... listen fortsætter næsten uendeligt.

Ritz har tilbragt mere end 52 år som engageret bagmand i alle grene af den danske underholdningsbranche som kulturformidler, koncertarrangør, teater- og musikproducent og personlig manager for nogle af landets mest markante kunstnere.

Jerry Ritz er født på Frederiksberg og opvokset i Vanløse og har siden 1992 boet i Hørsholm.

I 1972 blev han repertoire- og marketingchef i den danske afdeling af pladeselskabet EMI. Især ABBA og gruppens berømte manager Stikkan Anderson blev Jerry Ritz tæt knyttet til.

Når han, der var 100 pct. autodidakt, bliver spurgt hvem der har været hans forbilleder, nævner han netop Stikkan og revykongen Stig Lommer. Sidstnævnte arbejdede han sammen med i slutningen af 60'erne i serveringsteatret Palmehaven.

Senere, i 1980, grundlagde Jerry Ritz firmaet Tuba Entertainment, der kom til at stå for ABBAs udgivelser i Danmark.

Han gjorde et scoop, da han skrev kontrakt med tre skuespillere fra Aarhus Teater, der kaldte sig Linie 3. Men også Tommy Kenter, Eddie Skoller, Klyderne og Pallesen & Pilmark var hos Tuba, der i de år var leverandør af store shows til koncerthuse og underholdningsprogrammer i tv.

1988 blev Jerry Ritz direktør for kulturhuset Trommen i Hørsholm. Her optrådte navne som Kris Kristofferson, Chick Corea og Barbara Hendricks.

De seneste år har han været aktiv i en række teateropsætninger og stået for koncertturneer med bl.a. Sebastian. (Berlingske)

Danmarks mr. Showbiz fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce