Cykelrytteren uden doping

Lars Michaelsen.

Cykelrytteren uden doping

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Lars Michaelsen, som i dag fylder 40 år, i slutningen af 2006 begyndte at se frem mod sit karrierestop, slog cykelrytteren fast, at han nok ikke skulle være sportsdirektør. For han glædede sig til ikke at skulle rejse i underkanten af 200 dage om året. Måske var det hjernen mere end hjertet, der talte dengang.

For Lars Michaelsen er indbegrebet af et cykelmenneske, og med sin professionalisme og sans for at læse et cykelløb er han som skræddersyet til netop at være sportsdirektør, og det er da også denne post, som han i dag passer på Team Saxo Bank.

Han har villet være cykelrytter, siden han som 11-årig af sine forældre blev bedt om at vælge et fokus i sine mange fritidsaktiviteter, og han ville sporten så meget, at han i fem år levede som amatør i fransk cykelsport, inden han som 25-årig fik et relativt sent gennembrud som professionel. I de følgende år blev det blandt andet til sejr i Paris-Bourges, en etapesejr i Spanien Rundt, og højdepunktet kom i 1995, da han vandt klassikeren Gent-Wevelgem.

Som rytter op gennem 90’erne slog dopingdebatten også et sving omkring Michaelsen, og han lagde i et år pressen på is. I et interview med Jyllands-Posten i 2007, hvor han kiggede tilbage på sin karriere, slog han fast, at han ikke har taget doping og sagde:

- Der har været doping i sporten. Jeg har set mange ryttere komme og forsvinde lige så hurtigt igen. Personligt har jeg været på toppen i 14 år, jeg har det godt, når jeg står op og ser mig i spejlet. Min samvittighed er ren.

Lars Michaelsen indstillede karrieren efter brostensklassikeren Paris-Roubaix i april 2007. Netop Paris-Roubaix er det løb, han altid har drømt om at vinde.

- Det passer til den, jeg er, at stoppe der. Stedet hænger sammen med de cykelløb, jeg har en passion for. Al ære og respekt for Århus, så kan det ikke byde på det samme. Roubaix er noget særligt, og samtidig et sted, hvor jeg kan forsvinde lidt i mængden. Det er fint. Jeg behøver ikke være i centrum for alt muligt, sagde han om det. (ritzau)

Cykelrytteren uden doping

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce