60 år: Post Danmarks topchef Helge Israelsen, der har ledet det danske postvæsen igennem 20 år, fylder 60 år i dag. Han fylder rundt midt i en travl tid for postselskabet, der er i fuld gang med en storfusion med det svenske postvæsen.

Jobbet som øverste chef for et postvæsen er ikke nødvendigvis lig med popularitet. Alle har en mening om postvæsnets indsats, ikke mindst når der er problemer. Og ændringer i de vante rutiner mødes ofte med skepsis i offentligheden. Men det har tilsyneladende ikke taget humøret fra Israelsen, der både har siddet i jobbet gennem en lang årrække og jævnligt lancerer nye - og ofte upopulære - ændringer i postombringningen.

Helge Israelsen kom til i en periode, hvor postvæsnet havde store problemer med både økonomi og medarbejdernes tilfredshed. Han har siden stået i spidsen for selskabet i en tid, hvor posten gradvist er blevet mere liberaliseret. Post Danmark er omdannet til et aktieselskab, hvor en kapitalfond er blevet medejer. Forude venter yderligere konkurrence, men det synes postdirektøren blot at se frem til. I den dansk-svenske fusion er der dog ikke udsigt til, at Israelsen skal træffe de afgørende beslutninger, idet en svensker er tiltænkt posten som øverste direktør.

Helge Israelsen, der bor i Fredensborg, er gift med chefjurist Anne Louise Schelin og har tre børn. Han tog studentereksamen i Århus og blev derefter civilingeniør fra Danmarks Tekniske Højskole i 1977.

Derefter fulgte en årrække i statens tjeneste i Ministeriet for offentlige Arbejder og som planlægningschef og teknisk direktør i DSB, inden han i 1988 blev generaldirektør for Post- og Telegrafvæsenet - en titel, han i 1995 kunne skifte ud med adm. direktør for Post Danmark. (ritzau)