Chef på omstridt post

Direktør i Post Danmark Helge Israelsen under mandagens pressemøde i København. Post Danmark og 365 Media Scandinavia, der er et datterselskab af islandske Dagsbrún, vil oprette et fælles distributionsselskab til omdeling af uadresserede forsendelser tidligt om morgenen. En af opgaverne bliver omdeling af Nyhedsavisen i hele landet med særlig fokus på regionerne i og omkring København, Odense og Århus, oplyser parterne i en fælles pressemeddelelse. - Vi etablerer helt enkelt det distributionssystem, som Danmark har manglet til omdeling af uadresserede forsendelser, så de ligger i modtagerens brevkasse senest klokken 7 hver morgen 6 dage om ugen. Vi glæder os til at bruge vores erfaringer på et nyt marked. Og vi glæder os til - med det nye selskab - at sikre, at danskerne får Nyhedsavisen bragt direkte til døren, siger administrerende direktør Helge Israelsen, Post Danmark.(Tariq Mikkel Khan/POLFOTO)

Chef på omstridt post

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Post Danmarks topchef Helge Israelsen, der har ledet det danske postvæsen igennem 20 år, fylder 60 år i dag. Han fylder rundt midt i en travl tid for postselskabet, der er i fuld gang med en storfusion med det svenske postvæsen.

Jobbet som øverste chef for et postvæsen er ikke nødvendigvis lig med popularitet. Alle har en mening om postvæsnets indsats, ikke mindst når der er problemer. Og ændringer i de vante rutiner mødes ofte med skepsis i offentligheden. Men det har tilsyneladende ikke taget humøret fra Israelsen, der både har siddet i jobbet gennem en lang årrække og jævnligt lancerer nye - og ofte upopulære - ændringer i postombringningen.

Helge Israelsen kom til i en periode, hvor postvæsnet havde store problemer med både økonomi og medarbejdernes tilfredshed. Han har siden stået i spidsen for selskabet i en tid, hvor posten gradvist er blevet mere liberaliseret. Post Danmark er omdannet til et aktieselskab, hvor en kapitalfond er blevet medejer. Forude venter yderligere konkurrence, men det synes postdirektøren blot at se frem til. I den dansk-svenske fusion er der dog ikke udsigt til, at Israelsen skal træffe de afgørende beslutninger, idet en svensker er tiltænkt posten som øverste direktør.

Helge Israelsen, der bor i Fredensborg, er gift med chefjurist Anne Louise Schelin og har tre børn. Han tog studentereksamen i Århus og blev derefter civilingeniør fra Danmarks Tekniske Højskole i 1977.

Derefter fulgte en årrække i statens tjeneste i Ministeriet for offentlige Arbejder og som planlægningschef og teknisk direktør i DSB, inden han i 1988 blev generaldirektør for Post- og Telegrafvæsenet - en titel, han i 1995 kunne skifte ud med adm. direktør for Post Danmark. (ritzau)

Chef på omstridt post

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce