Caroline Kennedy fylder 50


Caroline Kennedy fylder 50

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokaten, forfatteren og præsidentdatteren Caroline Bouvier Kennedy Schlossberg fylder 50 år i dag.

Det er dermed lige godt 44 år siden, at Caroline under godnatlæsningen i Det Hvide Hus spurgte sin engelske barnepige, Maude Shaw, hvorfor hun havde tårer i øjnene.

- Jeg kan ikke lade være med at græde, Caroline, fordi jeg har meget sørgelige nyheder at fortælle dig, svarede Shaw og begyndte at fortælle den lille pige om attentatet mod hendes far 2000 kilometer borte i Dallas.

Tre dage senere sad hele verden klinet foran fjernsynsmodtagerne for at følge med i bisættelsen af USA's 35. præsident, John F. Kennedy, og lod sig ikke mindst bevæge af billederne af hans to børn. Der var den treårige John Jr., der gjorde honnør for faderens båre, og Caroline, der, blot to dage fra at fylde seks år, knælede sammen med sin sørgeklædte mor, Jacqueline Bouvier Kennedy, og kyssede kisten.

Mens John F. Kennedy Jr. voksede op til at blive den udadvendte playboytype, der accepterede rampelyset, blev Caroline en kvinde, der nidkært forsøgte at værne om sit privatliv. Hendes interesse for kunst førte i 1980 til et arbejde på The Metropolitan Museum of Art i New York, hvor hun mødte sin kommende ægtemand, designeren Edwin Schlossberg.

Caroline Kennedy uddannede sig til advokat og har skrevet en række juridiske bøger - bl.a. "The Right to Privacy" ("Retten til Privatliv") fra 1995.

Hvor svært det er for en Kennedy at værne om dette privatliv, blev atter en gang klart for Caroline i 1999, da hendes elskede lillebror døde ved et flystyrt, og hun atter blev genstand for offentlighedens umættelige interesse for Kennedy-klanen. Caroline Bouvier Kennedy Schlossberg og hendes mand bor i dag i New York med deres tre børn, Rose, Tatiana og John.

(ritzau)

Caroline Kennedy fylder 50

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce