Carlsbergs fynske nestor


Carlsbergs fynske nestor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

85 år: Historieprofessor gennem 20 år med en guldmedalje bag sig. Og formand for erhvervskoncernen Carlsberg gennem en lang årrække. Det er nogle af de bedrifter, som Kristof Glamann, Hellerup, der fylder 85 år tirsdag, kan skrive på sit visitkort. Han været i stand til at bygge bro mellem videnskab og erhvervsliv.

Kristof Glamann er født i Kerteminde som søn af en bankdirektør og student fra Odense Katedralskole i 1941. Han indledte sin akademiske løbebane med en guldmedalje fra universitetet i 1945. Han blev siden mag.art. og dr.phil., inden han i årene fra 1960 til 1980 var professor i historie ved Københavns Universitet.

Han blev også medlem af Videnskabernes Selskab og derigennem udpeget til medlem af Carlsbergfondets direktion i 1969. Fra midten af 1970'erne og frem til 1993 sad Kristof Glamann så for bordenden som formand for Carlsbergfondets direktion og for Carlsberg.Fra 1950 til 2005 har Kristof Glamann desuden løbende leveret bøger om især erhvervshistorie. Han har kortlagt tobaksindustriens og bryggeriets historie i Danmark, asiatisk og europæisk handel og siden bøger med fokus på Carlsberg, herunder i 1990 bogen om bryggeren J. C. Jacobsen - en bog, der senere blev til en tv-serie.

De senere år har Kristof Glamann skrevet en biografi og - sammen med hustruen Kirsten Glamann - en bog om naturforskeren Emil Chr. Hansen. Han er højt dekoreret og bl.a. tildelt Academia Europaea's Erasmus Pris 2000.

Carlsbergs fynske nestor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce