Broen blev hans livsopgave

Ernst Laursen nyder sine inspektionsture til toppen af pylonen. På toppen af Storebæltsbroen.
Foto: John Fredy

Broen blev hans livsopgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

65 år: Ingeniør, driftsleder Ernst Laursen, Hejrevænget 6, Thurø, der fylder 65 år i dag, har gennem sine mange travle arbejdsår i både ind- og udland sat sig synlige spor for både nutid og fremtid.

Ernst Laursen blev ingeniør fra Horsens Teknikum i 1968 og kom efter værnepligt i ingeniørtropperne til COWI Consult, hvor han var med til planlægning, design og tilsyn af en lang række anlægsarbejder i mange lande, broer, veje, havne, jernbaner, lufthavne m.v.

Gennem årene blev det til spændende opgaver i Østafrika fra 1973-77, fra 1983-85 i Bahrain, og fra 1978-81 var han tilsynsførende på opførelsen af Alssundbroen.

Den helt store udfordring ventede i farvandet mellem Fyn og Sjælland, efter at han i 1989 var kommet til A/S Storebælt, der stadig er hans arbejdsgiver. Gennem årene har planlægning, design, tilsyn og ledelse af store byggeprojekter samt kontrakt- og tilbudsforhandlinger været hans speciale.

Fra starten fik han som områdeleder ansvar for at føre tilsyn med alle marine opgaver på Vestbroen. Det indebar blandt andet design og konstruktion af verdens største flydekran "Svanen", der skulle transportere og montere alle Vestbroens betonelementer.

Ernst Laursen blev senere næstkommanderende på Storebælts tilsynskontor ved Vestbroens byggeplads i Knudshoved.

Da Vestbroen stod færdig i 1993, flyttede han sin arbejdsplads til Halsskov på Sjællands-siden, hvor byggeriet af Østbroen var i gang. Her fik han som områdeleder ansvar for tilsynet med fremstilling af de meget specielle dele til kabelsystemet og styrede samtidig på Storebælt monteringen af broelementerne.

Ernst Laursen, der i fritiden koncentrerer sig om hus, hjem, familie og motionsgymnastik i skolen, har ingen planer om at stoppe men erkender nu "at tage ét år ad gangen".

Broen blev hans livsopgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce