Boligekspert med langt tilløb


Boligekspert med langt tilløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Statsautoriseret ejendomsmægler, arkitekt m.a.a. Poul Juul, Tordenskjoldsvej 13, Vindeby, Tåsinge, der fylder 60 år torsdag, er ikke bare i den grad dus med det fynske boligmarked.

Han kan også se tilbage på betydelige andre landvindinger - blandt andet inden for den fynske turisme, men tillige i større sammenhæng, nemlig som fødselshjælper i en tidlig fase af det udvidede europæiske samarbejde, konkretiseret i det første spirende demokratiske opbygningsarbejde i Tjekkoslovakiet.

Da Poul Juul i 1992 udnævntes til direktør for det fynske turist-netværk Fyn Tour, mødte han med en akademisk uddannelse som arkitekt, idet hans grundlæggende byggetekniske uddannelse i 1976 afsluttedes med afgangseksamen fra Arkitektskolen i Aarhus.

Arkitekteksamen suppleredes med en uddannelse i management og økonomi, og i den videre erhvervskarriere blev der brug for det hele.

I 1982 blev Poul Juul bygningsinspektør i Holstebro Kommune og tiltrådte to år senere som teknisk direktør i Vejle Kommune. Han markerede sig som visionær embedsmand med stærkt engagement inden for datidens højaktuelle miljødebat.

Det vakte således landsdækkende opmærksomhed, da han sammen med den daværende politiske ledelse i Vejle Kommune var initiativtager ved uddeling af fosfatfrit vaskepulver til alle kommunens 40.000 husstande.

Efter fire år i Vejle fulgte udnævnelsen til kommunaldirektør i Holstebro, hvor han fortsatte sin idérige linie inden for blandt andet offentlig ledelse og personalepolitik, erhvervsudvikling og kulturpolitik.

Efter intern kommunalpolitisk splittelse og uro blev arbejdsforholdene komplicerede, og i 1992 påtog Poul Juul sig en international opgave som direktør for et EU-projekt, der skulle støtte såvel demokratiets som erhvervslivets udvikling i Tjekkoslovakiet.

Med hovedkvarter i Prag etableredes en landsdækkende uddannelses-organisation, der uddannede 400 lokale instruktører. Da projektet var i stabil drift, vendte Poul Juul tilbage til Danmark og blev i 1992 direktør for Fyn Tour.

Ved rekonstruktionen af Fyn Tour i 1996, der nu skulle være paraplyorganisation for hele den fynske turisme, blev det også med Poul Juul som direktør - en vanskelig opgave, når det betænkes, at alle fynske turistinteresser nu skulle varetages på ét sted.

Turistarbejdet varede af samme grund kun godt et års tid, så besluttede Poul Juul sig for virkeliggørelse af en gammel drøm om at prøve kræfter i det private erhvervsliv.

Jagt og fiskeri

I 2000 stiftede han i Svendborg ejendomsmæglerfirmaet Poul Juul, statsautoriseret revisor, arkitekt m.a.a., der fra beskeden start har udviklet sig til et af Sydfyns førende boligmæglerfirmaer, i dag med 11 medarbejdere.

Ikke mindst et stort antal sydfynske liebhaver-boliger har gennem de senere år fundet nye ejere gennem firmaet. Særlig stor spænding knytter sig til en nært forestående handel af den lille ø Lindø ved Langeland, der for nylig blev udbudt for den vejledende pris af syv mio. kroner. Mange interesserede har meldt sig.

Trods travlhed i firmaet giver Poul Juul sig også tid til både familieliv og til brug af den fynske natur, han i sin tid som turistmand var flink til at markedsføre for et større publikum.

Jagt og fiskeri er ofte den formelle begrundelse for naturoplevelserne. Interessen for arkitektur og landskabskultur er fortsat intakt og dyrkes intens, når der skal forfattes tekster og tages fotos til ejendomsmæglerfirmaets salgsprospekter.

Hvert år i maj styrkes familielivet, når de fire børnebørn får første-prioritet på en ferie sydpå sammen med fru Alice Juul og parrets to voksne døtre, der begge bor med familie i København.

Reception

Ejendomsæglerfirmaets domicil, Baagøes Gaard, Vestergade 2, Svendborg, fredag kl. 13-16.

Boligekspert med langt tilløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce