Boksningens bagmand

Boksepromotor Mogens Palle fylder 75 år lørdag. På trods af kontraktproblemer er fødselarens håb stadig, at hans afskedskamp bliver en VM-match mellem Mikkel Kessler og Mads Larsen.
Foto: Johnny Frederiksen/Polfoto.

Boksningens bagmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I november 1957 overtog Mogens Palle, der lørdag fylder 75 år, jobbet som boksepromotor fra sin far og arrangerede sit første professionelle boksestævne i KB Hallen i København. Siden har den farverige hovedstadsdreng været manden bag et utal af boksekampe og skabt en række danske publikumsmagneter, verdensmestre og europamestre.

Christian Christensen, Børge Krogh, Tom Bogs, Jørgen ’Gamle’ Hansen, Ayub Kalule, Hans-Henrik Palm, Gert Bo Jacobsen, Bredahl-brødrene, Brian Nielsen, Mads Larsen og Mikkel Kessler er blot nogle af de mange boksere, som Mogens Palle har ført i rampelyset.

I 1999 overlod Mogens Palle promotorvirksomheden til datteren, Bettina Palle, men er siden fortsat som såkaldt matchmaker. Mogens Palles største økonomiske højdepunkt faldt i efteråret 2001, da sværvægtsbokseren Brian Nielsen mødte Mike Tyson i København.

Hele 21.000 tilskuere var på plads i Parken, da Mike Tyson besejrede den danske boksebamse. I december 2007 modtog den aldrende promotor et skulderklap af de større fra udlandet, da han blev optaget i The International Boxing Hall of Fame i USA.

- Det er et meget stort øjeblik for mig at stå her og blive fejret af gamle venner i den professionelle bokseverden, der endte med at blive hele mit liv, sagde Mogens Palle, da han holdt takketale foran over tusind boksefans ved en ceremoni i USA i sommeren 2008. (ritzau)

Boksningens bagmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce