Bokse-kunstneren


Bokse-kunstneren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 år: Da han var bedst, ophøjede han boksningen til kunst. Gang på gang udmanøvrerede han modstanderne med teknisk brillant boksning, og mod slutningen af sin karriere fik han også papir på, at han var verdens bedste i sin vægtklasse.

I dag fylder Johnny Bredahl så 40 år, og han kan se tilbage på et liv, der bød på op- og nedture i boksekarrieren og privat.

Allerede for 20 år siden var Johnny Bredahl som amatørbokser med til OL i Seoul, hvor han dog tabte sin første kamp. Umiddelbart efter tog han springet og blev professionel hos promoter Mogens Palle, og det blev startskuddet til en begivenhedsrig karriere, der bød på 56 sejre og blot to nederlag som professionel.

Johnny Bredahl blev europamester i bantamvægt i 1992, og samme år vandt han VM-titlen hos World Boxing Organization, som dengang dog ikke blev regnet for et af de store bokseforbund.

Efter nederlag i 1995 og 2000 i kampe om VM-titlen i et af de store forbund blev Johnny Bredahl som 33-årig endelig "rigtig" verdensmester, da han vandt World Boxing Associations VM-bælte.

Johnny Bredahl forsvarede sin titel tre gange, inden han indstillede sin karriere i 2004, men han vendte for en kort stund tilbage til ringen i 2006, da han vandt en ikke-titelkamp.

De seneste år har Johnny Bredahl mest været i søgelyset for ting, der foregik uden for bokseringen.

I 2006 deltog han i tv-programmet "Robinson-ekspeditionen", og samme år i december blev han udsat for et uhyggeligt overfald på Strøget i København. Sidste år udgav han bogen "Kampen", hvor han gjorde op med nogle af sine dæmoner, blandt andet et årelangt misbrug af hash.

Johnny Bredahl, som er fraskilt og har tre børn, er i dag boksetræner og foredragsholder. (ritzau)

Bokse-kunstneren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce