Blokfløjtevirtuosen


Blokfløjtevirtuosen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bolette Roed, som i dag fylder 30 år, er blevet kaldt en ny galionsfigur for den klassiske musik i Danmark. Og efter at Michala Petri i en årrække har været selve personificeringen af blokfløjten hertillands, står det nu klart, at lille Danmark har hele to blokfløjtespillere i den allerfineste klasse, og som optager solide spalter i Kraks Blå Bog.

At det gik den vej, fornemmede begejstrede anmeldere allerede ved Bolette Roeds debutkoncert fra Det Kgl. Musikkonservatorium i 2004. Og året efter blev hun udnævnt til Årets DR-kunstner, hvilket medførte en række solokoncerter, kammerkoncerter og cd-indspilninger.

Sin unge alder til trods har hun allerede givet koncerter i en række europæiske lande foruden Australien og New Zealand, og hun optræder både gerne solo eller med sine ensembler - Alpha, Paradox, Lune Rousse og Iris.

Bolette Roed favner bredt som musiker og spiller lige gerne musik fra så forskellige perioder som middelalderen, renæssancen, barokken og nutiden - og det på hele arsenalet af blokfløjter fra de mindste til de største.

Hendes interesse for nutidsmusik har ført til flere bestillinger og uropførelser af en lang række danske og udenlandske komponister, blandt andre Ib Nørholm og Bent Lorentzen.

Blandt flere hædersbevisninger er Jacob Gade Legats store pris på 100.000 kroner. (ritzau)

Blokfløjtevirtuosen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce