Billedhugger fylder rundt


Billedhugger fylder rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lige nu kan hans kunst ses på Gl. Strand i København, og om kort tid venter en soloudstilling på Trapholt i Kolding. Den tidligere rektor på Det Fynske Kunstakademi, billedhugger og fotograf Søren Jensen, Kertemindevej 83, Skalkendrup, Nyborg, fylder lørdag 50 år og har igen fået mere tid til kunsten.

Søren Jensen er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1978-1986.

Han er med i den såkaldte firser-generation af kunstnere og har tidligere især haft blanke hvide skulpturer som sit kendemærke.

I dag arbejder han med installationer. Hans arbejde kan ses mange forskellige steder i Danmark, blandt andet på Banegårdspladsen i Helsingør, i Horsens og ved Sydhavnen i København. Han har siden 1980'erne haft adskillige separate udstillinger flere steder i landet.

Fra 1999-2004 var han rektor for Det Fynske Kunstakademi i Odense. I 2004 blev han afløst på rektorposten, og det gav ham tid til at udforske et helt særligt dansk kendetegn - nemlig de mange vejboder.

Søren Jensen har siden 2003 fotograferet en række af de små boder langs de fynske veje, og de mange fotos blev i juni i år til bogen "Fynske Vejboder".

Søren Jensen er samlevende med billedkunstner Milena Bonifacini, og parret har en søn på otte år og en datter på 11 år.

(ritzau)

Billedhugger fylder rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce