Betroet hofchef

Knapt et døgn efter dronning Ingrid sov ind i sit hjem i Kancellihuset ved Fredensborg Slot, blev hendes kiste båret til Fredensborg Slotskirke. Her ankommer hofchef Svend Aage Kundby-Nielsen til Fredensborg tidligere på dagen.

Betroet hofchef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af kongehusets mest betroede medarbejdere, kammerherre, kommandør Svend Aage Kundby Nielsen fylder 75 år tirsdag.

Efter en karriere i forsvaret gjorde dronning Margrethe ham til chef for kongeskibet Dannebrog i 1988. Gennem seks år var det Kundby Nielsen, der sammen med dronningen og daværende hofmarskal Søren Haslund-Christensen planlagde skibets sommertogter rundt om til de danske byer. Og det var også ham, der sørgede for, at alt om bord fungerede både som officiel og privat residens for regentparret.

I 1994 skiftede Svend Aage Kundby Nielsen bølgerne og det gyngende dæk ud med jobbet som hofchef for dronning Ingrid. Indtil dronningens død i 2000 var han blandt dem, der stod hende nærmest, om hun befandt sig på Amalienborg eller som oftest i Kancellihuset på Fredensborg. Efter hendes begravelse gik han på pension.

Årene inden kongehuset tilbragte han i Søværnets Flyvetjeneste, ligesom han en årrække var tilknyttet hovedkvarteret for NATO-styrkerne i Belgien og arbejdet som planlægningschef for den regionale del af NATO's flådestyrke i Karup. (ritzau)

Betroet hofchef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce