Banken, bolden og haven

Peter Schou, dir. i Løn & Spar Bank.
Foto: MEINCKE SIF/POLFOTO

Banken, bolden og haven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 60

Når Lån & Spar Banks tidligere administrerende direktør Peter Schou skal beskrive sin hobby, er det første ord, der falder ham ind "mit arbejde". Men lidt fodbold på superveteranholdet i Birkerød bliver det også til. Manden, der fylder 60 år i dag, går også op i havearbejde med liv og sjæl.

Peter Schou er født i Odense og indledte bankkarrieren i Sparekassen Fyn i 1966. Han forlod først fødeøen i 1988, da han blev administrerende direktør for Laane- og Sparekassen for Offentligt Ansatte. Han har en HD i finansiering og kreditvæsen fra Handelshøjskolen i Århus og en Master of Science i management fra University of London. Og som den eneste dansker har han et fellowship ved London Business School i ledelse, hvor han regelmæssigt underviser.

I 1989 var Peter Schou medstifter af Lån & Spar Bank, som han også blev direktør for, og han har med utraditionelle tiltag været med til at profilere banken i offentligheden. Blandt andet var banken den første, der indførte homebanking. Det teknologiske forspring forsøger banken i dag at beholde ved at udvikle systembanker for forskellige faggrupper.

Peter Schou lever overvejende sit liv kontant. Han har ingen gæld i huset i Birkerød og har siden 20 års alderen sat en femtedel af sin bruttoløn til side til pension.

Han gik officielt på pension i 2007, men er stadig direktør i Lån & Spar Fond, som han var med til at stifte i 1990, og som han har været leder af lige siden, i dag dog med hjemmekontor. Og så er han gået i gang med at skrive om Lån & Spar Banks historie.

Peter Schou er gift med Lise, og parret har to sønner. (ritzau)

Banken, bolden og haven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce