Antropolog og redaktør


Antropolog og redaktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Anne Knudsen er svoren tilhænger af øjencreme. Den slags, der får hendes ydre til at matche hendes åndelige velholdthed.

For selvom den kvikke antropolog og chefredaktør for Weekendavisen fylder 60 år lørdag, så orker hun ikke de rynker, der ellers naturligt følger med "de herremange cigaretter", hun efter eget udsagn har røget.

Efter studentereksamen i 1967 shoppede Anne Knudsen rundt på fransk-, spansk- og medicinstudiet, før hun i 1973 kastede sig over antropologi. Her har hun siden slået og udbredt sin akademiske rod med en række forskerstillinger og gæsteforelæsninger.

Sideløbende var hun ivrig samfundsdebattør, og fra 1994 til 1996 omsatte hun debatlysten som kronikredaktør ved dagbladet Politiken, inden hun skiftede til Weekendavisen som skribent.

Efter en kort flirt med tv-mediet vendte Anne Knudsen tilbage til Weekendavisen i 1998. Få måneder senere indtog hun chefstolen. Sideløbende med sin imponerende karriere har Anne Knudsen fundet plads til familie med mand og tre børn. Selvom der nu kun er to, og ikke fem munde at mætte hjemme i Frederiksberg-boligen, går Anne Knudsen aldrig på kompromis med den fysiske føde. Den store interesse for kulinariske glæder kan Weekendsavisens trofaste læsere få et indblik i, når chefredaktøren på ugebasis skriver om mad i alle afskygninger.

"Jeg vil altså være i live, lige til jeg dør", har chefredaktøren sagt tidligere om at blive ældre. Hun håber således, at hun uforstyrret kan blive ved med at arbejde, til hun runder 70 år. (ritzau)

Antropolog og redaktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce